Förnyat samarbete med Boris Herrmann och Team Malizia

B&G kommer att fortsätta sitt partnerskap med Team Malizia och Boris Herrmann fram till 2024.

Team Malizia grundades av Pierre Casiraghi 2016 och leds av skipper Boris Herrmann och co-skipper Will Harris. Teamets uppdrag är att tävla i de största offshore-tävlingarna samtidigt som man främjar forskning, skydd och utbildning kring haven runt om i världen.

2021 var Boris den första tysken att slutföra Vendée Globe, med en femteplats och han korsade mållinjen efter 80 dagar, 20 timmar, 59 minuter och 45 sekunder.

– Vendée Globe lärde mig mycket om tålamod och självförtroende – förtroende för människor, förtroende för båten och förtroende för elektroniken, det är därför vi är glada att fortsätta vårt samarbete med B&G, säger Herrmann. 

Boris och hans team börjar nu ett nytt femårigt program med en ny IMOCA som lanseras i juli 2022 och ett fortsatt fokus på forskning och utbildning om haven. Den nya IMOCA-båten fortsätter att använda helt förnybar energi ombord, och teamet fortsätter att samla in data om haven, inklusive koldioxidnivåer, temperatur, salthalt och pH-värde i svårtillgängliga havsområden runt om i världen. 

Boris och hans team deltar i 2024 Vendée Globe och planerar även att delta i Route du Rhum 2022, Ocean Race 2023 och många fler tävlingar, målet är 18 tävlingar i 15 länder. Under alla tävlingar samlar teamet också in värdefulla havsdata och främjar ambitiösa klimatåtgärder. Den nya IMOCA 60-båten är för närvarande under konstruktion och utformas för att ta vågorna bättre och ha högre genomsnittsfart. Den blir fullt utrustad med den senaste marinelektroniken för racing från B&G® och kommer också att hjälpa till med testning och utveckling av nya B&G-produkter. 

Föregående
Föregående

Digital båtmässa

Nästa
Nästa

Sätra blev Årets Båtklubb